Du kan købe vitaminer i netto, du læser om det i damebladene, de findes selvfølgelig på apoteket men bør du tage vitaminer og mineraler?

Et tilskud til kosten

For at svare på om du bør tage vitaminer og mineraler, så skal vi måske i stedet kigge på det som kosttilskud. Kosttilskud er et andet begreb for det samme. Her ligger betydningen en smule mere i ordet: et tilskud til kosten. Altså et tilskud, hvis din kost ikke dækker dig ind. Der kan være flere grunde til at du bør tage vitaminer og mineraler: Hvis du….

  • er så uheldig allerede at være i underskud
  • generelt undlader ting i kosten, som er gode kilder til visse vitaminer og/eller mineraler
  • er syg og derfor har nedsat optag eller andet behov
  • skulle være gravid eller ammende – så bør du tage et kosttilskud, eller flere.

Sundheden ligger i, at du forsyner din krop med det den har brug for. Har du ikke mulighed for at spise og drikke dig til det gennem kosten, kan et tilskud være nødvendigt.

Til dit behov

Denne vinkel understreger hermed også, at du har brug for de(t) tilskud, som passer netop til dit behov. Hvis du får spist masser af fed fisk i løbet af ugen, ville det være unødvendigt at spise en daglig fiskeoliepille. Derfor vil du ikke behøve at tage vitaminer og mineraler. I stedet ville det være mere sundt for dig, at fokusere på andre ting. Måske får du ikke spist nok mejeriprodukter, hvorfor et tilskud af calcium måske var en bedre ide.

Hvad mangler du i din kost?

Så når alt kommer til alt, handler det om at grundlægge dit udgangspunkt. Hvad mangler du i din kost? Herefter skal du spørge dig selv, om du kan spise dig til det du mangler. Kan du ikke dét, bør du tage et eller flere tilskud.

Du kan få hjælp af vores vitamintest, som er bygget op over de samme spørgsmål du kunne få, hvis du sad over for en diætist. Ud fra dine svar vurderer vi, om du i det hele taget behøver et tilskud. Hvis ja, hvilke(t) du burde vælge.

Tag vores test og find dine vitaminer – klik her

// Read More button text change // by meta data text change