Er du en af dem som i et helse-øjeblik fik købt alle mulige vitaminerpiller og mineraler ind, og nu er i tvivl om vitaminpiller kan blive for gamle?

Du åbner skuffen og ser en masse forskellige vitaminglas som sikkert har ligget der i umindelige tider. Du får lidt dårlig samvittighed og tænker at nu skal du i gang? Så er du ikke den første ej heller den sidste som får den tanke. Du skal dog være opmærksom på, at vitaminpiller kan blive for gamle.

Men hvad indebærer det? Er de skadelige?

Nej det er de ikke – men nytteløse. Når en vitaminpille bliver for gammel holder vitaminerne op med at virke. Pr. definition er en vitaminpille for gammel, når virkningen er nedsat 5%. Men du bliver ikke syg af det.

Strukturen i vitaminer nedbrydes over tid

Generelt så nedbrydes strukturen i vitaminerne overtid. Det er dog forskelligt fra vitamin til vitamin. Hver vitamin har nemlig en unik struktur, som er vigtig for deres funktion.

Sæsonskifte

Man oplever at deres behov for vitaminer ændre sig f.eks. ved et sæsonskifte. Når det skifter fra sommer til vinter kan vitaminbehovet ændres. Det betyder, du risikerer at brænde inde med gamle vitaminer. Det samme gør sig gældende hvis du f.eks. begynder at spise anderledes eller motionere mere eller mindre. Derfor skal du være opmærksom på ændringer i dit liv.

Undgå gamle vitaminer

Hos os får du leveret vitaminer til 28 dage pakker i små dagsrationer. Det er nemt og enkelt og det leveres lige til døren. Skulle du dog komme bagud med dine vitaminer kan du altid udskyde din næste pakke og på den måde undgå at dine vitaminer blive for gamle. Herudover så kan du løbende ændre i din sammensætning, hvilket betyder at hvis noget skulle ændre sig, så ændre din pakke sig også, og på den måde slipper du for at have vitaminer liggende du ikke har brug for.

Tag vores test og find dine vitaminer – klik her

// Read More button text change // by meta data text change