(1/4)

Hvilket køn er du?

Mænd og kvinder kan have brug for forskellige mængder vitaminer og mineraler.

Tag testen og se, hvad vi anbefaler dig.

Vores dygtige diætister står bag vitamintesten. Den tager 2 minutter at gennemføre, og resultatet gør det muligt at skræddersy TakeDaily til dig.

(2/4)

Hvad er din fødselsdato?

Vi ved det godt - man spørger ikke en kvinde om hendes alder, men vi lover, at vi ikke siger det til nogen. Vælg fødselsdato.

Når du bliver ældre, vil din krops behov for vitaminer og mineraler ændre sig. Eksempelvis får du brug for mere D-vitamin til at holde dine knogler stærke og muskler smidige.

(3/4)

Hvilken hudfarve matcher din bedst?

Er du lys i huden, kan du producere mere D-vitamin, når du opholder dig i solen, end hvis din hud er mørkere. Så har du ikke en lys hudfarve, kan du have brug for et D-vitamin-tilskud.

(4/4)

Er du udenfor i dagslys hver dag i mindst 15-30 minutter?

Du skal være ude mellem klokken 11.00-15.00, hvis du vil være sikker på, at din krop producerer nok D-vitamin fra solens stråler. Hvis du ikke er ude hver dag, hvis du undgår solen eller hvis du går tildækket, vil din krop ikke være i stand til at producere tilstrækkeligt med D-vitamin.

(1/11)

Er du gravid, eller prøver du at blive det?

Nogle vitaminer og mineraler skal du have flere af, når du er gravid eller gerne vil være det. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du tager tilskud af folsyre, som er et B-vitamin, allerede fra du tænker på at blive gravid til 12 uger inde i graviditeten. Folsyre kan du uden problemer tage gennem hele graviditeten. Folsyre er vigtigt, når barnets centralnervesystem udvikles.

Det kan desuden være en god ide, at tage fiskeolie gennem hele graviditeten. Det er godt for både barnet og dig.

(2/11)

Er du på slankekur?

Når din kost bliver mere fedtfattig, bliver den ofte også mere ensidig. Og så er det vigtigt, at du stadig får de vitaminer og mineraler, som du normalt ville indtage igennem din kost. A-vitamin er godt for din hud, og sammen med C-vitamin sikrer det, at dit immunforsvar fungerer optimalt. B-vitaminer er vigtige for dit energiniveau. Så ingen af delene skal du have for lidt af, når du gerne vil tabe nogle kilo.

(3/11)

Hvor ofte motionerer du?

Motion er godt for både din sundhed og dit velbefindende. Hvis du dyrker meget motion, kan du få brug for nogle ekstra vitaminer og mineraler. B-vitaminer og jern er vigtigt for dit energiniveau og din ydeevne.

(4/11)

Føler du dig stresset?

I en stresset periode kan du bruge lidt ekstra vitaminer. B2, B3, B6 og B12 kan mindske træthed, udmattelse og indgår i energistofskiftet sammen med B1 og medvirker til immunforsvarets normale funktion.

(5/11)

Føler du dig træt, og mangler du energi?

B-vitaminerne spiller en afgørende rolle for dit energiniveau. Mangel på disse vitaminer kan derfor føre til træthed og energimangel.

(6/11)

Hvordan fungerer dit immunforsvar i øjeblikket?

Vitamin A, -B6, -B9, -B12, -C, -D samt mineralerne selen og zink bidrager til den normale funktion af immunforsvaret. Derfor er de vigtige at få i de rette mængder, hvis du gerne vil holde et godt immunforsvar.

(7/11)

Ryger du?

Det er videnskabeligt bevist, at behovet for C-vitamin er større, hvis du ryger, fordi tobaksrøg ilter og ødelægger vitaminet.

(8/11)

Hvor langt er du, eller ønsker du at blive gravid?

Du har brug for et tilskud af folsyre allerede fra du planlægger at blive gravid til du er 12 uger inde i graviditeten.

(9/11)

Har du ømme muskler eller led?

Vitaminer og mineraler så som D-vitamin, calcium, kalium og magnesium er nødvendig for normal muskelfunktion.

(10/11)

Er du vegetar/veganer?

Kød indeholder masser af jern, B1- og B12-vitamin. Disse vitaminer er vigtige komponenter i dit energistofskifte. Desuden er mælkeprodukter en vigtig kilde til calcium, der bidrager til normale knogler, tænder og muskelfunktion.

(1/8)

Hvor mange grøntsager spiser du om dagen?

Grøntsager er en vigtig kilde til mange forskellige næringsstoffer, blandt andet C-vitamin, folsyre og kalium.

(2/8)

Hvor meget frugt spiser du om dagen?

Frugt er en vigtig kilde til C-vitamin, folsyre, kalium og kostfibre. 1 stk. frugt svarer til et mellemstørrelse æble, to mindre frugter som en kiwi og en mandarin eller en skål med bær.

(3/8)

Hvor mange skiver brød spiser du om dagen?

Rugbrød, havregrød eller lign. tæller for én skive brød.

Brød er en vigtig kilde til B-vitamin, jern og kostfibre. Vælg fuldkorn. Det mætter rigtig godt. Det får dig til at spise mindre og gør det lettere at holde vægten.

(4/8)

Kommer du smør eller margarine på brødet, eller bruger du det i din daglige madlavning?

Olie til madlavning eller salaten tæller ikke med. Margarine er en vigtig kilde til A-vitamin og D-vitamin, og smør er en god kilde til A-vitamin. Begge vitaminer er vigtige for kroppens immunforsvar.

(5/8)

Hvor mange kartofler, ris, pasta eller lignede spiser du om dagen?

Kartofler, ris, pasta, quinoa, couscus og lignende er fyldt med gode kulhydrater, B-vitaminer og mineraler. Kroppen og især hjernen har brug for kulhydrater for at fungere optimalt.

(6/8)

Hvor ofte spiser du kød og kødprodukter?

Kødprodukter er f.eks kødpålæg, pølser eller leverpostej. Kød er en vigtig kilde til protein og B-vitaminer samt mineralerne zink, selen og jern.

(7/8)

Hvor meget fisk spiser du om ugen?

Fede fisk er f.eks. laks, makrel, pighaj, sild, stenbider, ørred, ål og hellefisk. Fede fisk indeholder sunde fiskeolier kaldet omega-3 fedtsyrer samt D-vitamin, jod, zink og selen.

(8/8)

Hvor mange mejeriprodukter får du dagligt?

Mejeriprodukter indeholder vigtige næringsstoffer, blandt andet protein, B2-vitamin, B12-vitamin, kalk, fosfor og jod. Kalk er godt for knoglerne, men hvor meget kalk du har brug for, afhænger af din alder.

Vent venligst..

Vent et øjeblik mens vi sammensætter den ideelle Takedaily pakke til dig