Kalium

Få dækket dit behov så naturligt som muligt

 

Kalium (eller kalk eller calcium) er centralt for en stabil krop. Det bruges bl.a. til udviklingen af dine knogler, nervernes processer, cellernes miljø og hormonbalancen. De fleste danskere får dækket deres behov via mejeriprodukter som mælk, smør og ost.

Et for lavt kaliumindtag øger din risiko for knogleskørhed, blodtryksforhøjelse, nyresten og tyktarmskræft. Særligt personer i voksealderen, kvinder i overgangsalderen samt ældre har et øget behov. Det går dog hånd i hånd med D-vitamin, der skal bruges i optagelsen af mineralet.

Tegnene på kaliummangel er dog ikke specielt synlige. Ved lang tids mangel, kan der opleves prikken i fingre og omkring munden, kramper, mentale forstyrrelser og i værste fald hjertestop. Du vil også være i risikogruppen for grå stær. Muskeltræthed, knogleskørhed og i værste fald reelle knoglebrud vil være resultatet af kraftig mangel.

Ved et abnormt indtag af kalk vil du opleve fejlernæring, jernmangel og forstoppelse. Ved hypercalcæmi (for meget calcium i blodet) eller Parkinsons skal du konsultere din læge inden du tager kaliumtilskud.

 

Få dækket dit behov for kalium:

De flestes vej til kalium er mejeriprodukter. Du kan dog også finde store mængder kalium via nødder, småfisk, fuldkorn og grønne grøntsager.

 

Anbefalet dagligt tilførsel:

Kvinder: 3,1 g. (mere for gravide og ammende)
Mænd: 3,5 g.

  • Kalium er et mineral som er vigtigt for en lang række processer i kroppen.
  • Kalium bidrager til normal nervefunktion og muskelfunktion, og til vedligeholdelse af normalt blodtryk.

Tjek om du får dækket dit behov for Kalium, og andre vigtige tilskud på vitamintesten og få sammensat et tilskud, der dækker lige præcis dit behov. Tag testen her.

Hvad kan Takedaily gøre for dig?
Tag vitamintesten Det tager 2 minutter