Vitamin-B2 (Riboflavin)

Det gule vitamin

 

Vitamin-B2, også kendt som riboflavin, er det gule vitamin og bruges bl.a. som naturligt farvestof. Det er følsomt over for lys og hjælper kroppens celler med at producere energi. Ligesom andre B-vitaminer udskilles det igen via urinen, da det er vandopløseligt. B-vitaminer lagres det kun i kroppen i mindre grad.

Ved mangel vil der være mangel på en række B-vitaminer, og derfor gives tilskuddet oftest med alle B-vitaminerne.

Vitaminet har betydning for energiproduktionen, herunder kulhydrat- og fedtomsætning, muskelopbygning og hormonproduktion samt slimhinderne. Dermed har det, ligesom vitamin-B1, en betydning for væksten. Derudover styrker det øjne, hår, hud og negle og kraftig mangel kan derfor ses i udslæt, sår i mundvigene, mundbetændelse, herpes, hudskader på tungen og en række irritationer og sygdomme omkring øjnene. Lav mangel vil blot resultere i træthed.

Mangel på vitamin-B2 ses oftest hos dårligt ernærede såsom ældre og alkoholikere. Mangel kan desuden føre til fosterskader hos gravide. Man skal derfor også være opmærksom, ved visse typer medicin, såsom p-piller og antibiotika, og hvis man er på slankekur (ensidig kost), da det kan øge behovet for vitamin-B2. Derudover forringer kaffe, sukker og alkohol optagelsen af vitaminer i tyndtarmen.

Du finder vitamin-B2 i:

  • Mælk
  • Indmad og kød
  • Fuldkorn
  • Bælgfrugter.

Anbefalet daglig tilførsel:

Kvinder: 1,3 mg
Mænd: 1,7 mg

Hvad kan Takedaily gøre for dig?
Tag vitamintesten Det tager 2 minutter