Vitamin-B8

Skønhedsvitaminet biotin

 

Vitamin-B8 har betydning for omsætningen af fedtstoffer, kulhydrater og proteiner. Samtidig stabiliserer vitaminet blodsukkerbalancen og immunsystemet. Kælenavnet "skønhedsvitaminet" kommer af, at B8 både giver fyldigt hår, glat hud og stærke negle. Dette kommer bl.a. af vitaminets svovlindhold, og fordi det stabiliserer blodsukkerbalancen.

Måske har du også hørt B8 omtalt som biotin eller vitamin-H. Det er et meget aktivt co-enzym, der dannes i en sund tarmflora - den er dog let af forstyrre. Antibiotika, sukker, kaffe og alkohol kan, ligesom ved visse andre B-vitaminer, nedbryde vitaminet. Derudover kan biotin ødelægges af kogning og blending.

Det er oftest ældre, sportsudøvere (ved hård træning) og syge (eks. epileptikere), der mangler vitamin-B8. Det er dog yderst sjældent, at man ser reelle mangeltilstande.

Vitamin-B8 bidrager til normalisering af: nervesystemets funktion, den mentale funktion, energistofskiftet, omsætningen af protein, kulhydrat og fedt samt vedligeholdelsen af hår, hud og slimhinder. Ved kraftig mangeltilstand kan du derfor opleve:

  • Tør og grålig hud med udslæt og skæl
  • Hårtab
  • Svage muskler og nervebetændelse
  • Træthed og depression

Få nok vitamin-B8 i din kost:

Du finder biotin, hvor du ellers finder B-vitaminerne:

  • Animalske kilder såsom æg, kød, lever og mejeriprodukter
  • I fiberrige produkter som bønner, ølgær, frugt, grønkål, kornprodukter og nødder

Anbefalet dagligt tilførsel:

Voksne: 120-200 µg.

Tjek om du får dækket dit behov for Vitamin B8 og andre vigtige tilskud på vitamintesten og få sammensat et tilskud, der dækker lige præcis dit behov. Tag testen her.

Hvad kan Takedaily gøre for dig?
Tag vitamintesten Det tager 2 minutter